Casa Clara is een vereniging die geen herhaaldelijke of structurele subsidies ontvangt. Om de financiële bijdrage van de begunstigden tot een minimum te beperken, wordt het project gefinancierd door schenkingen, mecenaat, sponsoring en subsidies.
Om haar activiteiten in stand te houden en nieuwe projecten te ontwikkelen, heeft Casa Clara een waardevolle ondersteuning nodig.

Verschillende manieren om ons te helpen
 • Maak een eenmalige of permanente schenking via overschrijving op de rekening van Casa Clara vzw, IBAN: BE90 9730 4687 0232 – BIC: ARSPBE22 – Communicatie: Schenking.
  Opmerking : Geen fiscaal attest.
 • Nodig naasten uit om een bijdrage aan Casa Clara te schenken ter gelegenheid van een bruiloft, geboorte, overlijden, verjaardag, collecte in de kerk …
 • Organiseer een benefietevenement met vrienden of collega’s voor Casa Clara, stel ons gerust uw project voor.
 • Steun Casa Clara als sponsor of mecenas.
 • Heeft u andere ideeën, aarzel dan niet om ons te contacteren om erover te praten.
Lid worden
 • Wilt u ons uw sympathie en steun tonen door lid te worden, neem dan contact met ons en blijf op de hoogte van onze activiteiten en evenementen.
 • Wilt u zichin onze vereniging inzetten door actief lid te worden, neem dan contact met ons op om ons uw motivaties voor te stellen.
 • Betaal uw jaarlijkse bijdrage van 30 € op rekening van Casa Clara vzw, IBAN: BE90 9730 4687 0232 – BIC: ARSBE22 – Communicatie ‘bijdrage + jaar’.

Onze donateurs, sponsoren en subsidies
Ze hebben elk op hun manier Casa Clara gesteund en we danken hen van harte.

Donateurs

We willen onze oprechte dank betuigen aan alle mensen en organisaties die op hun manier Casa Clara een onschatbare steun hebben gegeven: ACIS vzw, Afiliatys NPI, Europese Commissie, Femmes d’Europe vzw, Rotary Erasme, Lions Club Bruxelles Millénaire, Les Samaritains vzw, de Cera coöperatie en veel privé schenkers.

Sponsoren

 • La Maison Pirard : Organisatie van de solidaire wijnverkoop in 2020, 2021 en 2022
 • Eu-Turn : Ontwerpen van de logo en de website, met aanvullende steun van een particuliere donateur.

Stichtingen

Casa Clara werd in de loop der jaren ondersteund door deze stichtingen in het kader van specifieke projectoproepen:

 • 2013: “Respijt- en opvangdagen aangeboden aan ouders en broers en zussen van kinderen met een ernstige ziekte of handicap”, een “Off Track” project uitgevoerd met de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij.
 • 2015: “Resourcing voor gezinnen getroffen door kanker van een kind”, een tweejarig project met de steun van de Stichting Tegen Kanker.
 • 2018: “Steun en begeleiding voor broers en zussen van kinderen of jongeren met een handicap of ernstige pathologie”, een project uitgevoerd met de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij.
 • 2020: “Ontwikkeling van de activiteit “steun en begeleiding voor broers en zussen van kinderen of jongeren met een handicap of ernstige pathologie”, een project uitgevoerd met het Andrelise fonds van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij.
 • 2021: “Respijtmomenten voor ouders en brussen van kinderen met een beperking”, een project uitgevoerd met de steun van de Koning Boudewijnstichting en de Nationale Loterij.
 • 2022-2023: “Gediversifieerd respijtaanbod voor ouders van kinderen met een beperking”, een project uitgevoerd met de steun van het Respijtfonds beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Wij danken hen hartelijk voor hun erkenning en onschatbare steun.

De Franse Gemeenschapscommissie – CAP48
Casa Clara ontvangt een optionele subsidie van de Franse Gemeenschapscommissie (Cocof) en medefinanciering van CAP48 als onderdeel van hun projectoproepen (2018 en 2021).
Logo Francophones Bruxelles  CAP48 RTBF POS_RVB

Steun van de Cel Gelijke Kansen van de Stad Brussel

In het kader van de Week van de Gehandicapten en de Week van de Rechten van de Vrouw zijn we dankbaar dat we een subsidie hebben ontvangen. Hierdoor konden we tijdens deze twee weken activiteiten organiseren.Onze partners
Deze tonen hun steun aan Casa Clara door ons de families die ze opvolgen door te sturen. We zijn erg blij om met deze partners hand in hand te werken:

Evenals de non-profitorganisaties van het Maison de l’Aidance :

.