Onze insteek
Casa Clara geeft een nieuwe dimensie aan welzijn door momenten van ontspanning en rust aan te bieden aan ouders, broers en zussen, en aan families van kinderen met een handicap of met een ernstige ziekte.
Of het kind thuis is, in het ziekenhuis, in een zorginstelling of in een verzorgingshuis, Casa Clara biedt een ruimte aan familieleden om een pauze te nemen en nieuwe energie op te doen.

Casa Clara is een oase van rust waar men goed kan ontspannen. We doen er alles aan om elke gast met zorg en respect te verwelkomen, in een ontspannen en vredige sfeer. Afhankelijk van ieders wensen, zullen onze begeleiders discreet verschillende benaderingen voor persoonlijke rust en ontspanning voorstellen.

Casa Clara luistert naar de families en de professionals om haar heen, om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de behoeften van welzijn.


Het verhaal
Casa Clara, een huis vol sereniteit, is geïnspireerd door het verhaal van Clara en haar moeder Fanny.

Clara werd in 2005 geboren met een zeldzame ziekte, en een ernstige hartafwijking, hetgeen veel zorg en aandacht vereiste, evenals lange perioden van ziekenhuisopname. Tijdens Clara’s ziekte en na haar overlijden, leerde Fanny om zichzelf met mensen te omringen. Ze begreep hoe belangrijk het was voor haarzelf en haar gezin om soms te kunnen ontspannen en op te laden buiten de gebruikelijke omgeving of het ziekenhuis en daarin begeleid te worden. Daarom besloot ze zich te gaan richten op het aanraken en op massage. Een paar jaar later koos ze ervoor om hier haar baan van te maken, en massagetherapeut te worden.

Met haar rijke ervaring, is het haar wens om dierbaren en familieleden een andere dimensie van welzijn te bieden, door middel van een ontmoetingsplaats waar geluisterd en gedeeld kan worden, met respect voor iedereen.

Casa Clara is het resultaat van deze reis, en de realisatie van een droom.

Clara


Eerste stappen van de non-profit organisatie Casa Clara
Casa Clara vzw is in november 2011 opgericht door Clara’s ouders, met de steun van andere ouders en vrienden. Het team is actief in het werven van fondsen, waarmee ze het project kunnen starten.
In april 2013 organiseert Casa Clara voor het eerst, in samenwerking met de vereniging ‘Ensemble Pas à Pas’, een ontspanningssdag voor ouders. Deze vereniging, die actief is in onco-hematologie in het Universitaire Kinderziekenhuis Koningin Fabiola, biedt sindsdien gezinnen regelmatig ‘ontspanningsdagen’ aan in Casa Clara.
In september 2013 krijgt de non-profitorganisatie Casa Clara steun van de Koning Boudewijnstichting, in het kader van ‘Hors-Pistes’ projecten. Het is een grote erkenning voor Casa Clara, die zich vervolgens lanceert in de organisatie van welzijns- en ontspanningsdagen voor ouders en broers en zussen van kinderen met een ernstige ziekte of handicap, in samenwerking met een netwerk van mensen dicht bij de betrokken families.

Ons vaste team
Notre équipe de coeur
Een team van professionals om onze gasten te begeleiden :

  • Fanny Calcus : Massage therapeut
  • Elisabeth d’Oultremont : Massage therapeut , verpleegkundige
  • Martine Delrée : Gastvrouw
  • Vanessa Engels : Massage therapeut (ademhalingtechnieken)
  • Christine Thonon : Reflexoloog

Andere begeleiders zijn met regelmaat aanwezig, afhankelijk van de agenda.

Ons team wordt ondersteund door onze raad van bestuur:

  • Fanny Calcus
  • Isabelle Cailleton
  • Carole Castermans
  • Jessica Francione
  • Sylvain Constancio
Al onze bestuurders voeren op vrijwillige basis hun mandaat uit, evenals de leden van de algemene vergadering.
Als u mee wilt doen met het team van Casa Clara, neem dan met ons contact op om kennis te maken.